dinsdag 19 juli 2011

Varkensmignonette met een lekker sausje, paddenstoelen & aardappeltjes

Dit vind ik nu echt zondagseten.

Ingrediënten

  • 2 varkensmignonettes
  • 250 gr Parijse champignons
  • 250 gr bospaddenstoelen
  • 2 sjalotjes
  • 1 teentje look
  • 1 glas droge witte wijn
  • 1 dl groentenbouillon
  • 1 dl room
  • 2 takjes rozemarijn
  • Wat blaadjes salie
  • Zilvervliesrijst
  • Boter
  • Peper & zout

Voorbereiding

  • Snipper de sjalotjes
  • Plet de look
  • Maak champignons en bospaddenstoelen proper en snij ze in vier.
  • Verwarm de oven op 100 graden.
Doen
  • Kook de rijst.

  • Bak de varkensmignonettes in voldoende boter.
  • Leg de varkensmignonettes in een braadslee samen met 1 takje rozemarijn en wat salieblaadjes.
  • Zet de braadslee in de oven.

  • Blus de pan - waar de varkensmignonettes in gebakken werden - met de witte wijn.
  • Voeg de sjalotjes, de look en het tweede takje rozemarijn toe.
  • Als de wijn bijna uitgekookt is, voeg je de groentenbouillon toe.
  • Laat enkele minuutjes doorkoken.
  • Haal alles door een zeef en druk nog even op de sjalotjes.

  • Bak ondertussen in een andere pan de champignons en bospaddenstoelen (gebruik voldoende boter).
  • Als ze klaar zijn, giet je de saus erover en voeg je de room toe.
  • Laat nog een paar minuten inkoken.
  • Breng op smaak met peper en zout, eventueel met een beetje verse peterselie.

1 opmerking:

  1. Voor ons was het dan wel vrijdagavondkost, maar 't heeft supergesmaakt. Bedankt voor het lekkere receptje! :-)

    BeantwoordenVerwijderen