maandag 7 november 2011

Pompoen-gehakt-schotel

Weinig tijd? Maak dit op voorhand, schuif het gewoon in de oven en smikkel.

Ingrediënten
  • Aardappelen
  • 200 gr gehakt
  • 500 gr pompoenblokjes (of meer)
  • Halve kleine rode paprika
  • Klein blikje tomatenconcentraat
  • 2 sjalotjes
  • 1 teentje look
  • Tijm
  • Laurier
  • Paprikapoeder
  • Oregano
  • Lavas
  • Eventueel andere groene kruiden
  • Paneermeel
  • Melk
  • Boter
  • Olijfolie
  • Nootmuskaat
  • Peper & zout
Doen
  • Maak puree (aardappelen, boter, melk, nootmuskaat)

  • Snij de paprika in kleine blokjes.
  • Snij de pompoen in blokjes (zonder pitten natuurlijk).
  • Snipper de sjalotjes.
  • Plet de look.
  • Fruit de sjalotjes en look in wat olijfolie.
  • Voeg het gehakt toe en laat het bakken, terwijl je het plet met een vork om kleine korrels te verkrijgen.
  • Voeg de pompoenblokjes en paprikablokjes toe.
    Je kan natuurlijk ook nog wat champignons, wortel, courgette ... erbij doen, overschotjes uit de frigo, maar natuurlijk vooral veeeeeeeel pompoen
  • Voeg tomatenconcentraat toe.
  • Voeg de kruiden (tijm, paprikapoeder, oregano ...) toe (naar eigen smaak).
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Laat nog wat prutselen.

  • Doe de saus in een ovenschotel.
  • Verdeel er de puree over.
  • Bestrooi de puree met paneermeel en verdeel er enkele kleine blokjes boter over.
  • Plaats de schotel onder de hete grill tot het paneermeel een goudbruin korstje vormt (5 à 10 minuten).

Tip: maak een dubbele portie saus, steek die in de diepvries en binnen enkele weken kan je er nog eens van eten = nog sneller eten op de tafel, met minder afwas.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten