woensdag 26 augustus 2015

Risotto met raapstelen (en andere groenten)

Voor de eerste keer raapstelen in de tuin ... lekker man mmm ...


Risotto met raapstelen (en andere groenten)

Ingrediënten
  • 1 kop risotto
  • 1 sjalot
  • 1 teentje look
  • 1 bakje kastanjechampignons
  • 1 rode paprika
  • Hoop raapstelen
  • Groentenbouillon
  • Peper
  • Olijfolie
Doen
  • Snij de sjalot in snippers en pers de look.
  • Stoof de sjalot en de look in wat olijfolie.
  • Snij de champignons in vier.
  • Snij de rode paprika in kleine stukjes.
  • Voeg de champignons en rode paprika bij de sjalot. Laat even stoven.
  • Voeg de risotto toe.
  • Voeg na een dike minuut de bouillon toe.
  • Deksel op de pot en laat 20 à 30 minuten op een klein vuurtje pruttelen.
  • Was de raapstelen en snij (scheur) in kleine reepjes.
  • Voeg ze bij de risotto en groenten. Roer om.
  • Laat nog 5 minuten pruttelen.
  • Wat afkruiden met peper.
  • Smakelijk !!!
  • Heel lekker om zo te eten, maar ook lekker met een merguez.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten